Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک‌ها و موسسات اعتباری پیش‌تر موظف بودند برای احراز هویت مشتریان، تصویر شناسنامه آنها را اخذ و نگهداری کنند، اما در سال‌های گذشته، با توجه به توسعه دولت الکترونیک و ارائه خدمات الکترونیکی از سوی دستگاه‌های اجرایی و به منظور رضایت بیشتر مردم و ارائه خدمات باکیفیت و پرهیز از تبـادل اطلاعات کاغذی غیرضروری برای دریافـت خدمات، ابلاغیه‌هایی از سوی معـاون توسـعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور صادر شد که درآن مقرر شد طرح دریافت نکردن تصویر شناسنامه و کارت ملی در استان قم به عنوان استان پایلوت اجرا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران آبان‌ماه گذشته بخشنامه عدم اخذ تصویر شناسنامه و کارت ملی از مشتریان را به بانک‌ها ابلاغ کرد.
استانداری فارس نیز حدود سه ماه قبل بخشنامه مشابهی را به دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های استان ابلاغ کرده است.
به هر روی بر اساس این مصوبه، تمامی دستگاه های اجرایی و بانک ها بایستی خدمات احراز اصالت هویت را برخط (آنلاین) نمایند و  به گفته فعالان بانکی در استان فارس، نیاز است که سازمان ثبت احوال موانع را برای این خدمات برطرف کنند.
یکی از مواردی که در ذات هویتی بانک‌ها ماندگار شده، مراجعه حضوری ارباب رجوع است و از زمان تأسیس بانک و تعریف خدمات بانکداری تاکنون دستخوش تغییر نشده  و روزانه شمار زیادی از مردم در جهت انجام فعالیت های بانکی همچون افتتاح حساب لزوما بایستی به بانک‌ها مراجعه کنند. 

صف‌های طولانی و کپی از تمامی مدارک هویتی؛ خواسته بانک ها برای افتتاح حساب
حدود سه ماهی است که از ابلاغ دستورالعمل استانداری فارس مبنی بر عدم دریافت کپی از مراجعه کنندگان گذشته و خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی با مراجعه به یکی از بانک های غیر تجاری شرایط افتتاح حساب در آن بانک را جویا شد.
به گفته متصدی این بانک، مدارک هویتی لازم جهت افتتاح حساب شامل شناسنامه، کارت ملی جدید و کپی از تمامی صفحات بود.
در مراجعه به سایر بانکها نیز وجه مشترک تمامی بانک ها در افتتاح حساب به جز یک بانک خصوصی شامل تمامی موارد ذکر شده بود البته در بانک خصوصی متصدی بانک ضمن دریافت کارت ملی و شناسنامه،  خود به صورت شخصی اقدام به دریافت کپی از مدارک هویتی می کرد. 

خبری از خدمات الکترونیکی در افتتاح حساب نیست
یکی از مراجعه کنندگان به بانک که قصد افتتاح حساب به صورت روزشمار را داشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: برخلاف آنکه بانک ها تاکید بر انجام خدمات در کوتاهترین زمان را دارند خبری از خدمات الکترونیک در بانک ها نیست.
ایمان جواد فرد در این گفت و گو پس از اظهارات خبرنگار ایرنا مبنی بر الزام قانونی عدم دریافت کپی از ارباب رجوع در دستگاه های اجرایی و خدماتی بیان کرد: برخلاف نظر قانون و الزامات در نظر گرفته شده در آن امکان افتتاح حساب بدون داشتن کپی در بسیاری از بانک ها فراهم نیست و یکی از ملزومات افتتاح حساب وجود کپی در فرایند ثبت نام است.
وی در خصوص ارائه خدمات الکترونیک توسط بانک ها نیز با بیان یک تجربه شخصی متذکر شد: یکی از موسسات پولی و مالی مجاز در کشور که شعبه های آن نیز در استان فعال است برای افتتاح حساب با اینکه فرایند را کاملا الکترونیکی کرده اما حساب بانکی افراد تا زمانی که به صورت حضوری به بانک مراجعه نکنند و کپی و اصل مدارک را به متصدی بانک ارائه ندهند فعال نخواهد شد.

پیگیری می‌کنیم
استانداری فارس و شورای هماهنگی بانکها دو نهاد بالا دستی هستند که تعیین خط مشی و ابلاغ سیاست گذاری ها از این طریق انجام می شود برای پیگیری این موضوع به سراغ این دو نهاد رفتیم. 
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس در خصوص مشکل درخواست ارایه کپی مدارک هویتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بخشنامه دولت مبنی بر عدم دریافت کپی به تمامی دستگاه های اجرایی ابلاغ شده تا از بروکراسی اداری کاسته شود.
عبدالرضا قاسم پور با اشاره به اینکه اگر دستگاهی از این بخش نامه عدول کرده پیگیری لازم توسط استانداری فارس صورت می‌گیرد، اضافه کرد: تمامی دستگاه های اجرایی، بانک ها ، نهاد ها و شرکت های خدماتی مکلف هستند تا بخشنامه دولت را اجرایی کنند.
وی با تاکید بر اینکه با ارسال دستورالعمل های جدید بانک ها را مکلف به اجرای این بخشنامه می کنیم، اضافه کرد: در این بخشنامه حتی تمهیداتی برای ایثارگران در نظر گرفته شده که تنها با ارائه کار ایثارگری خدمات بانکی خود را انجام دهند. 

هنوز زیر ساخت ها فراهم نیست
رئیس شورای هماهنگی بانک‌های استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: هنوز زیرساخت های لازم برای اجرای این بخشنامه فراهم نیست.
کریم ریگی‌زادگان اضافه کرد: عدم ارائه کپی نیازمند ایجاد سامانه ای است که بتوان با ارائه شماره ملی افراد به تمامی مدارک هویتی فرد دسترسی پیدا کرد که تاکنون این مهم فراهم نشده است.
او افزود: این آمادگی در بانک ها وجود دارد که پس از تهیه زیر ساخت های لازم نیست به حذف کپی اقدام کنند. 

مقایسه‌ای با یک کشور توسعه‌یافته
توسعه خدمات الکترونیک یکی از الزامات است که دولت برای دستگاه های اجرایی و نهاد ها در نظر گرفته و با سرعت رشد تکنولوژی دیگر نمی‌توان خدمات دهی در بستر الکترونیک را نادیده گرفت.
یکی از شهروندان ایرانی مقیم آلمان در خصوص ارائه خدمات الکترونیک در این کشور به خبرنگار ایرنا گفت: بیش از ٩٠ درصد خدمات بانکی در آلمان از جمله افتتاح حساب به صورت الکترونیک است.
میلاد احمدی افزود :عدم نیاز به مراجعه به شعبه و دسترسی در تمامی ساعات شبانه روز به خدمات الکترونیک دولتی و بانکی از جمله ویژگی های توسعه خدمات در بستر افضای مجازی است.

ضرورت و اهمیت تحقق دولت الکترونیک و حذف کاغذبازی و بروکراسی از نظام اداری و بانکی، تصمیم‌گیران را به این نتیجه رسانده که کپی مدارک هویتی در دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها حذف شود؛‌ با توجه به آنچه که گذشت،‌ تحقق این دستورالعمل نیازمند اراده و تصمیمی در سطح ملی است که زمینه‌ساز دسترسی دستگاه‌ها و بانک‌ها به اطلاعات برخط و آنلاین سازمان ثبت احوال شوند و از این طریق، امکان احراز هویت الکترونیک افراد فراهم شود.

برچسب‌ها سازمان ثبت احوال كشور بانک بانکداری اسلامی استانداری فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان ثبت احوال كشور بانک بانکداری اسلامی استانداری فارس سازمان ثبت احوال كشور بانک بانکداری اسلامی استانداری فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۰۰۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی فرمانده انتظامی شهرستان تربت حیدریه گفت: در پی شکایت یکی از شهروندان در خصوص برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از حسابش بدون اطلاع ، پی گیری موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

 سرهنگ حمیدرضا خوشخو افزود: کارشناسان پلیس فتا با اشراف اطلاعاتی متهم برداشت‌های غیرمجاز را در استان تهران شناسایی و پرونده به صورت نیابتی به دادسرای مربوطه ارسال شد.

سرهنگ خوشخو تصریح کرد: در بررسی‌های انجام شده مشخص شد متهم با راه اندازی یک سایت جعلی و ارسال لینک آن، افراد را به درگاه جعلی هدایت و با در دست داشتن اطلاعات کارت بانکی، وجه را به کارت دیگری منتقل کرده و پس از پی گیری‌های مقام قضایی وجه نقد به صاحب حساب برگشت داده شد.

فرمانده انتظامی شهرستان تربت حیدریه در پایان به شهروندان توصیه کرد؛ با مراجعه به بانک یا موسسه‌ای که در آن حساب دارند نسبت به درخواست و فعال‌سازی رمز پویای یک بار مصرف خود اقدام کنند تا از دسترسی مجرمان و هکر‌ها به رمز حساب‌های بانکی جلوگیری کرده و حضوری امن و بی‌خطر در حوزه بانکداری الکترونیک در فضای سایبر داشته باشند.

دیگر خبرها

  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • وزارت بهداشت تا پایان اردیبهشت باید حساب‌های بانکی خود را مسدود کند
  • دستگیری کلاهبردار اینترنتی در چناران
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • بزودی صدور دسته چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد
  • آئین تکریم مدیرعامل سابق و معارفه سرپرست جدید بانک سینا برگزار شد
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • کالا‌ها و خدمات ورزشی شناسنامه دار شدند
  • استقلالی‌ها چشم انتظار نخستین واریزی مالک جدید